Pendidikan Advent Cimindi

Diadegkeun saprak 1965

Salaku sakola garéja, perjalanan urang ditandaan ku gairah sareng dedikasi

Ngeunaan Sakola Urang

Pendidikan Advent Cimindi (PACIM)

Nalika urang ningali ka hareup, urang tetep tabah dina dedikasi pikeun ngabentuk generasi jalma anu satia, berilmu, sareng wijaksana anu bakal ngagaduhan dampak anu positif pikeun komunitas urang sareng saluareun.

Visi Urang

Ngawangun generasi anu saimbang jasmani, mental, spiritual jeung sosial ngaliwatan prestasi jeung kasadaran lingkungan.

Misi Urang

• Ningkatkeun kaimanan sareng kataqwaan ka Gusti Nu Maha Suci.
  • Nyiptakeun proses diajar anu kreatif sareng inovatif ku ngagunakeun teknologi.
  • Ngahijikeun basa asing dina diajar.
  • Ngembangkeun bakat jeung prestasi siswa ngaliwatan kagiatan ekstrakurikuler.
  • Ngalaksanakeun gaya hirup sehat.

Tujuan

• Nyiptakeun siswa sangkan jadi pamingpin anu mampuh bersaing dina dunya pagawean.
  • Nyiptakeun murid anu takwa ka Gusti Nu Maha Suci..
  • Janten warga nagara anu sae di dunya ieu sareng Karajaan Sawarga.
  • Ngajadikeun sakola bisa ngalayanan kabutuhan siswa dina nyanghareupan globalisasi

Pendidikan Advent Cimindi - Sejarah

Ngadegna Imah Penerbitan Advent di Cimindi dina April 1954

nyumbang kana tumuwuhna jamaah Advent Cimindi. Pagawe nu mimitina puluhan, kiwari geus ngaronjat jadi puluhan, sarta loba di antarana hirup kalawan kulawarga maranehanana sabudeureun Cimindi, sahingga ngabentuk mayoritas Jemaat Advent Cimindi, anu lolobana diwangun ku pagawe IPH. Saban Sabat, maranehna ngariung di "auditorium" IPH (ayeuna kantor marketing) nu bisa nampung kurang leuwih 50 urang. Ieu jamaah berinisiatif ngadegkeun sakola gereja kira-kira taun 1965 anu difasilitasi ku IPH. Tina wangunan anu sederhana, Bapak J. U. Lontaan jadi kepala sekolah tilu kelas (kelas hiji nepi ka tilu), nurutkeun kasaksian Tatang Sumardi, murid munggaran di SD Advent ieu taun 1965. Sataun saterusna, Romulus Tampubolon jadi guru. di sakola. Samentara eta, dina taun 1967, Lontaan diganti ku Ibu Suartiningsih-Klein, pamajikan Rudi Klein, pagawe IPH. Kelas munggaran anu nyandak ujian nasional taun 1969 sadayana lulus.

Taun 1968, Sakola Cimindi ngirimkeun murid-muridna pikeun ujian nasional, asup ka SD negeri di Cibeureum, Cimindi, lulus 100%.

Taun 1969, atas prakarsa manajemen IPH jeung gereja IPH, dana ngumpulkeun pikeun ngawangun sakola anu leuwih maneuh jeung tilu ruang kelas, ruang guru, ruang kepala sakola, jeung jamban guru jeung murid, anu perenahna di lahan milik. IPH (masih). ayeuna dianggo). Taun 1969, kapel IPH (ayeuna rohangan peredaran buku) oge dipake pikeun persiapan ujian nasional kelas lima jeung genep. Waktu harita aya tilu murid kelas lima jeung dua murid kelas genep, alhamdulillah sabada ujian di SD negeri urang sarerea lulus kalawan lincah.

Taun 1969, Romulus Tampubolon pindah ka Pendidikan Advent Naripan sarta diganti ku Ibu Walean. Mangtaun-taun, fasilitas kamar diinjeum ti IPH nepi ka ahirna SD Advent nyoba ngalereskeun wangunan sorangan. Malah lokasi gedongna ayeuna geus jadi milik IPH, luyu jeung aturan organisasi nu nyebutkeun yen hiji lembaga teu bisa digabungkeun jeung lembaga sejen (ku kituna klinik tukangeun sakola ditutup dina taun 1970-an). Nepi ka ahir taun 1970-an, ayana sakola ditaroskeun. Sabagean lahan peuntas jalan utama (deukeut tangkal awi) geus kaala (sanajan ayana sakola Kristen di dinya teu disatujuan ku warga satempat), jadi lahan diganti ku lahan tukangeun komplek perumahan militer nu aya dua IPH. imah staf. anu perenahna. SD Cimindi mekar pesat dina taun 1980-an jeung 1990-an, kalayan ngadegna tingkat SMP dina taun 1978 sarta tingkat SMA dina taun 1982. Sairing jeung kamajuan ieu, dina Misi, atikan menengah jeung paguron luhur lumangsung kalawan lancar, kalawan sababaraha tingkat. wangunan. wangunan jeung ratusan murid. Para pendidik awal di ieu sakola, anu jadi pionir pikeun sababaraha jenjang pendidikan, nya eta Ibu Walean, W. Hutapea, B. Bangun, jeung nu sejenna anu nuturkeun, utamana nyumbang kana infrastruktur fisik jeung akreditasi anu sarua jeung SD-SMP-SMA negeri.

Taun 2000-an nampilkeun tangtangan gede pikeun guru pikeun ngaronjatkeun sarana jeung prasarana pikeun ngantisipasi parobahan jaman. Baheula, guru sukarelawan kalebet Dr. B. Supit, istri R. B. Matahari, sareng istri W. Walean.

Sakola ieu sacara konsisten nampi penilaian salaku patokan nilaina, nyumponan standar internasional ngaliwatan akreditasi "AAA" sareng Akreditasi Nasional ku BAN-SMA kalayan peunteun "A" (Sae pisan). Saprak ngadegna, sakola ieu geus ngalaman parobahan kapamimpinan.

Sakola ieu diadegkeun kalayan tujuan nyebarkeun Injil ka sakuliah dunya ku cara nyiapkeun murangkalih janten generasi jalma anu karakter iman, taqwa, jujur ​​sareng satia, kalayan motto: "Taqwa ka Gusti mangrupikeun awal pangaweruh sareng hikmah."

Hello 👋
Anything can we help ?